20091203

upplyftande fakta

"I mars var närmare 38.000 ungdomar öppet arbetslösa och 24.000 var sysselsatta i program av olika slag, som praktik eller utbildning. Dessutom finns det ungefär 26.000 ungdomar inskrivna vid arbetsförmedlingen, som antingen är timanställda eller har tillfälligt arbete. Utöver dem som syns i statistiken finns dessutom en grupp som inte ens kontaktat arbetsförmedlingen och andra som studerar vidare medan de väntar på att chansen till ett jobb ska dyka upp."
Källa: DN

"Arbetsmarknaden visar inga tecken på återhämtning. Ams siffror för mars är dyster läsning. Minskningen i öppen arbetslöshet överskuggas av en kraftig ökning av deltagare i olika program."
Källa: DN

"Arbetslöshetssiffran för ungdomar mellan 18 och 24 år i Göteborgsområdet har ökat kraftigt på ett år.
I slutet av vecka 47 i år, alltså förra söndagen, var 8 193 ungdomar arbetslösa. En ökning jämfört med samma vecka 2008 med 3 952 personer (93,2 procent)."
Källa: GP

"Att kunna etablera sig på arbetsmarknaden är för både kvinnor och män en av de viktigaste hälsofaktorerna under det tidiga skedet av vuxenlivet visar Ieva Reine i den avhandling hon försvarar vid Umeå universitet."
Källa: Forskning.se

Inga kommentarer:

Besökare